logo

Mireně. Recenze

Celkem zpráv: 4111

08/02/2013, Diana
Mám 45 let. Podle všech analýz jsem zdravý. rozhodl se dát spirálu. Lékař mi poradil o věku mirenu. věřil tomu. dát to. více než rok. ten druhý den ji odstraním. Existuje několik důvodů. zaprvé, mazání se zatím nezastaví. Nemám tušení, když mám svůj čas. za druhé, neustálé bolestné bolesti, méně bojů, za třetí, mou váhu. Zotavil jsem se od 70 do 80 kg. není to pro mě velice pohodlné. nejhorší věc je, že kdybych mohl zhubnout stejně, jako jsem chtěl před šroubovice, je to prostě nemožné. Jak vidíte, nevýhody jsou pro normální život velmi důležité. Myslím, že tato droga není plně rozvinutá. V důsledku toho žena trpí, proto vám doporučuji, abyste velmi pečlivě přemýšleli o spirále Mireny. to skutečně zapadá do jednotek. a já, hurá !, vrátit se do normálního života.

08.02.2013, Victoria
Dobré odpoledne Mirena stojí již 3 roky, která je určena pro antikoncepci a léčbu fibroidů. Bylo to 18 mm, nyní 12 mm.
Nic neublíží, jediné neustálé podráždění. Je to normální a jak s ním bojovat. Děkuji.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Victoria, nejvíce úžasná věc je, že šmouha je vedlejší účinek Mireny. Obvykle zmizí, protože se přizpůsobuje spirále, ale existují i ​​některé ženy, které mají trvale přítomné podkoží. Stejně jako při užívání COC-3, adaptace na lék trvá 3-6 měsíců, ale asi 5% žen, které mají na nějaké OK a dokonce i při delším používání. Funkce organismu Jak se vypořádat s mazivy? Dobře, můžete pravidelně užívat hemostatiku, ale proč? A současně s Mirenou je možné užívat přípravek Rigevidon antikoncepčním přípravkem, který zahrnuje stejný progesteron jako u přípravku Miren, ale také estrogen, který umožňuje zlepšit kontrolní cyklus.

08/02/2013, Svetlana
Dobrý den, dívky, drahá, řekni mi, co mám dělat - být upřímný v panice V dubnu 2012 jsem dal Mirenu na radu lékaře (endometrióza) Už po více než rok si na ni nemůžu zvyknout - stala jsem se velmi nervózní, podrážděná, nic počínaje plakat, menstruace jdou po 14-18 dnech (3-4 dny až do Mireny), ztratili zájem o mého manžela (to se nikdy předtím nevidělo), přestože máme vynikající vztahy, po roce, kdy jsem získal více než 10 kg, jsem se změnil na dýně. A to je na pozadí, že jídlo je také + fitness třídy. Bolest ve formě kontrakcí neustále před menstruací. Na ultrazvuku je všechno v pořádku. Co dělat, nikdy nebudu vědět. můžete ještě odstranit spirálu? Díky předem!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Světlana, je snadné říct "ano, sundat", pokud jde o někoho, ale ne vy. Pokud si myslíte, že se Mirena nezlepšila, ale zhoršila jste kvalitu života, zaregistrujte se ke zrušení spirály.

08.01.2013, Alla 40
Mirenne byla před 7 měsíci podána pro zdravotní indikace po hysteriu (mnohočetný myom, mučené krvácení). Nevznikají žádné vedlejší účinky, nemám větší váhu. Měsíčně přicházejí pravidelně a stávají se trochu chudšími, ale delší dobu. Avšak mezi měsíčními obdobími neustále jednám s hustým dnem, protože je to konstantní vypouštění, když je prostě "čistá voda", když s hlenem, obecně tenký den není rozdělí. Nějak se mi moc nelíbí! Je to v pořádku? Chystáme se jít do moře, nebudeme se cítit pohodlně v plavkách. V přehledech si přečtěte, že měsíčník úplně zmizí, ale nezmizím. Vysvětlete, co tento výběr? a jak to být?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Alla 40 měsíčně nezmizí ani okamžitě a vůbec ne, většinou a asi rok od data instalace společnosti Mirena. Uvolnění světelného sliznice bez svědění, pálení, nepříjemného pachu je normální výtok a zvýšení objemu je spojeno se změnou mikroflóry vagíny.

08/01/2013, Alice47
47 let Ahoj, žádám mi, abyste mi pomohli zjistit, co je v pořádku.Po škrábání (za měsíc) jsem dal spirály na myrene.V 4. dni, tam bylo hodně výboje, které se nezastaví po dobu 11 dnů. Bolestivé pocity v dolní části břicha, bolesti, které dávají ocasní kosti! Po vaginálním ultrazvuku doktor řekl, že všechno je normální, šroubovice stojí správně, děloha nemá žádné patologické patologie. a co mám dělat Děkuji.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Alice47, pokud je výtok nadměrně hojný a necítíte se dobře, neseděte na monitoru, kontaktujte lékaře interně!
    Takové bolesti jsou popsány v nežádoucích účincích přípravku Mirena, pokuste se užívat léky proti bolesti, jako jsou Nurofen, Indomethacin, Diclofenac - z této skupiny. Pokud je podle ultrazvukového vyšetření špirála normální, není teplota, pak je zánět vyloučen. A v souvislosti s tím byl jmenován škrábání? Diagnóza? Reklamace před instalací společnosti Mirena?

08.01.2013, Svetlana
Dobrý den! Zde doktor navrhl, aby jsem dal Mirena jako alternativu k sterilizaci. Jsem 33 let, dvě děti, už nechci porodit. Ale tady jsem četl recenze všude - tato špirála je předepsána všem za jakékoli problémy, a ne jako metodu antikoncepce. Přemýšlel jsem - stojí za to, aby to bylo jen pro antikoncepci? Nemám žádné problémy se zdravím v gynekologii. Běžná spirála stála, otěhotněla s ní, takže se nemohu cítit klidně s obvyklou spirálou. Tablety už dva roky pili - Madian se dokonale hodil, ale můj manžel dlouho chyběl, ukázalo se, že jsem pil několik měsíců bez sexuálních vztahů a když jsem přestal, když byl pryč, pak je musím hodit a začít. Proto jsem přemýšlel o sterilizaci, ale doktor mě přesvědčil, že musím čekat, a Mirena je lepší a spolehlivější. Řekni mi, je správné dát tuto špirálu pouze pro 100% antikoncepci?

    Evgeniya34 (konzultant):
    Světlana, Mirena je v první řadě antikoncepční léčivo a teprve pak sekundárně terapeutická. Stejně jako OK, působí jako první mechanismus jako antikoncepční prostředek a vycházejí z toho, že gestagen ve složení OK - má různé terapeutické účinky. Rozhodnete se. Jaký je rozdíl při užívání pilulek v nepřítomnosti manžela nebo mít spirálu Mirenu, která také produkuje hormony?

08/02/2013, Svetlana
Díky za odpověď! Rozdíl mezi pilulky je, že si nemusíte pamatovat na to, že si je chcete vzít, není pravděpodobné, že náhle zmizí z prodeje (měli jsme to na začátku roku). Myslím, že spirála bude v mém případě stále bezpečnější. Děkujeme vám, že jste odpověděli na všechny otázky! Velmi moc pro mě z čtení zde!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Světlana a pak zvolte způsob ochrany, který je pro vás nejvhodnější. Jsem rád, že fórum je pro vás užitečné!

31.3.2013, Kristina 32 let
Nedávno jsem porodila moje třetí dítě (plánovala jsem císařský řez), nemám v úmyslu porodit, lékař mi radil, abych od mirena dal od té doby Nemám pravidelné období a není možné sledovat jejich plán a stále existuje potologie (rudimentární děloha), řekněte mi, jestli Mirena pomůže vyhnout se dalšímu těhotenství.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Christina, 32 let, Mirena je především antikoncepce.

31.3.2013, Irina
Dobrý den!
Žádám vás o radu. Mám 36 let. V březnu 2008 byla po lékařské prohlídce a léčbě (přítomnost papilomaviru, myomy a endometriální hyperplazie) zavedena spirála Mirena. Za všech pět let jsem nikdy nelitoval (to je pro ženy, které budou číst). Lékař byl sledován každých šest měsíců - všechno bylo v pořádku, růst fibroidů se zastavil. Ale můj doktor přestal. Zde je moje otázka: jak naléhavá je nutnost extrahovat (měnit) spirálu? Nedostatek problémů mě zatím zastaví. Děkuji.

    Evgeniya34 (konzultant):
    Irina, píšete instrukce, že akce Mireny je navržena 5 let. V březnu 2013 byste se měli zaregistrovat k odchodu společnosti Mirena. Mimochodem, jeden den můžete okamžitě nainstalovat nový. Jen účinek hormonu z kontejneru Mirena je nyní minimální, antikoncepční mechanismus funguje na základě nalezení cizího těla v děloze-spirále. Nebezpečné hry))

31.3.2013, Irina
Na jednom místě jsem četl, že Miren může být používán po dobu asi 2 let, ale nebude mít žádný terapeutický účinek, jen jako antikoncepce. proto jsem se rozhodl konzultovat s vámi.
Děkuji moc! Takže budu jednat!

    Evgeniya34 (konzultant):
    Irina, výrobce společnosti Mirena, by v pokynech uvedla tento rozsah použití, kdyby klinická hodnocení prokázala bezpečnost této události)). Pokyny však byly uvedeny jinak.

Intrauterinní zařízení Mirena: recenze lékařů

V gynekologické praxi se intrauterinní prostředky (IUD) používají po dlouhou dobu. Skládají se převážně z mědi a stříbra. V současné době získala zvláštní popularita hormonální spirála poslední generace, Mirena. Podle klinických studií lze konstatovat, že spirála se stala spolehlivou antikoncepční a léčebnou látkou, což ji odlišuje od všech ostatních IUD.

Než si koupíte hormonální systém a stojí draho, žena by samozřejmě měla vážit výhody a nevýhody, pokud lékař navrhl instalaci spirály. Takovouto spirálu kladou pouze tehdy, pokud existují důkazy, vzhledem k tomu, že chrání nejen před nežádoucím těhotenstvím, ale má také terapeutickou funkci.

Proto, až po absolvování komplexního diagnostického vyšetření, je otázka instalace nebo zákazu hormonálního systému vyřešena. Některé nemoci jsou bohužel překážkou instalace nitrodělání.

Názory mnoha odborníků z oblasti gynekologie se shodují, že Mirena je jednou z nejlepších antikoncepčních a terapeutických a profylaktických prostředků používaných k léčbě gynekologických onemocnění, která působí přímo v děloze.

Levonorgestrel z intrauterinního systému se denně uvolňuje do děložní dutiny mikrodávkami. Droga prakticky nevstupuje do systémové cirkulace, ale působí pouze uvnitř dělohy, ztenčuje endometrium.

Hormonální cívka byla zavedena již více než 20 let a během této doby byly shromážděny mnohé recenze praktických lékařů o výhodách a nevýhodách této metody antikoncepce. Seznamte se s nimi podrobněji.

Přínosy používání Mireny podle lékařů

Pracovníci gynekologů systematizovali pozorování pacientů používajících námořnictvo Mirena a identifikovali od nich hlavní výhody:

  • dlouhodobé užívání šroubovice (5 let);
  • antikoncepční účinek nastává v první den instalace;
  • stupeň ochrany proti nežádoucímu těhotenství je 99-100%, což nevyžaduje další ochranné prostředky;
  • po extrakci šroubovice se reprodukční funkce rychle obnoví, v prvním menstruačním cyklu může žena otěhotnět;
  • spirálu můžete kdykoliv odstranit na žádost ženy (procedura je bezbolestná);
  • během důvěrných vztahů, špirála nepřináší nepohodlí (v případě potřeby může žena skrýt přítomnost IUD od jejího partnera);
  • zlepšuje se kvalita sexuálního života (strach z otěhotnění během sexuálního styku);
  • ochrana pánevních orgánů před zánětlivými procesy zvýšením viskozity hlenu v oblasti cervikálního kanálu;
  • na pozadí šroubovice je povoleno užívat jiné léky a provádět chirurgické operace různých profilů;
  • nemá vliv na chuť k jídlu;
  • snižuje bolest při menstruaci;
  • ztráta krve je výrazně snížena až do úplného vymizení sekrecí;
  • vysoká účinnost IUD při léčbě hyperplázie endometria, děložních fibroidů a endometriózy;
  • možnost použití spirály u žen, které jsou ze zdravotních důvodů kontraindikovány u jiných metod antikoncepce;
  • v některých případech pomáhá vyhnout se gynekologickým operacím;
  • ochrana proti rozvoji onkologických procesů endometria.

Nevýhody Mireny podle názoru lékařů

Obvykle se vedlejší účinky vyskytují poprvé po instalaci IUD. Nejčastěji se tato doba pohybuje od několika měsíců do šesti měsíců. Existuje přizpůsobení organismu spirále. Každé cizorodé tělo by mělo tvořit "přátele" s tělem a potom by negativní příznaky postupně zmizely.

V prvním roce použití spirála někdy spadá (ne více než 7% případů). Důvodem může být hojné období, které dosud neměly čas normalizovat pod vlivem levanorgestrelu.

V prvních měsících je pozorováno prodloužené skvrnění v důsledku ztenčení endometria (vnitřní vrstvy dělohy). Proto mnoho žen začíná paniku a nemůže přijmout nový stát. To vede k psychickým problémům: nervozita a podrážděnost.

Ve vzácných případech (ne více než 5%) může při instalaci šroubovice dojít k krvácení kvůli poškození děložního čípku nebo jeho těla. To je způsobeno nízkou kvalifikací lékaře, který instaluje systém.

Existují stížnosti na šití nebo bolest bolesti v děloze. Tato podmínka vzniká v důsledku předsudku o IUD nebo individuální hypersenzitivity. V takových případech je nutná demontáž šroubovice.

Často na pozadí Mireny se objevují bolesti hlavy, migrény, depresivní stavy, snížené libido a bolesti zad, podobné ischiasu. Existují stížnosti na vypadávání vlasů, vzhled akné na obličeji a na zádech. Velmi zřídka se objevují alergické reakce a ekzém.

Hormonální cívka nemůže chránit před genitálními infekcemi a v některých případech sama vyvolává zánětlivý proces v děloze. K tomu dochází při individuální nesnášenlivosti a pokud je šroubovice instalována s nedodržením pravidel asepsy a antisepsie.

Je to důležité! V přítomnosti procesů předsumu v jakýchkoli orgánech - spirála nemůže být použita.

Podle lékařů by spirála měla instalovat pouze ženy, které porodily, starší 25 let. Mirena obecně vykazuje vysoký výkon a mnoho žen nemá žádné vedlejší účinky. Jedná se o vynikající metodu pro stabilizaci proliferativních procesů, zejména v premenopauzálním období, kdy existuje velké riziko vzniku rakovinových procesů v oblasti ženských genitálií. Proto je dnes Mirena považována za nejlepší terapeutickou antikoncepci!

Jak se dostat do psychiatrické nemocnice nebo pozornosti - "Mír"!

Za 30 let jsem porodila dítě. Podle ruských standardů je pravděpodobně příliš pozdě, ale je zde považována za normu (žiji v Kalifornii více než 10 let).

Ale nejde o to, kdy je nejlepší porodit. Jen jsem chtěl říci, že po všechny ty roky, až se moje dcera narodila, nevěděla jsem, co jsou spirála nebo hormonální prášky. Všech 14 let našeho manželství, můj manžel a já jsme používali výhradně kondomy a cítili se více či méně přijatelní. Nechtěla jsem polknout pilulky a špirála se nedoporučovala. Teď, po narození dítěte, jsem se při jednom z prvních schůzek s lékařem zeptal na způsoby ochrany. Doktor mi vyprávěl o pilulkách a o ženských prstencích, které musely být měněny každý měsíc a o něčem jiném. To všechno mi připadalo příliš komplikované, zejména vzhledem k tomu, že mám špatnou vzpomínku. A já jsem se zeptal, jestli je něco stálího a spolehlivější, takže hlava nebude bolet. Problémem bylo, že jsem se neobtěžoval zjistit, jak v angličtině bude "spirála" :) a čekala jsem na všechno, co mi to sám doktor nabídl a pochopím ji popisem. Takže obecně, a ukázalo se to, a dohodli jsme se na spirále. Musím říci, že jsem porodila v dobré nemocnici a porodila v nádherných podmínkách. Ale současně jsem věděl, že brzy pořídím další pojištění a opustím nemocnici, protože prostí lékaři tam nechávají hodně žádoucí. Ano, jsou schopni pracovat a reanimovat v pohodě a je nádherné je porodit. Ale běžní terapeuti jsou hrozní, diagnostici jsou prostě nikdo, nedorazíte k specialistovi, dokud terapeut nerozhodne a fronty specialistům jsou dva měsíce dopředu. Stručně řečeno, věděla jsem, že lékaři tam nebyli moc dobře, ale doufala jsem, že mi pomohou vybrat jednoduchou spirálu a nějakým způsobem ji postavit bez problémů.

Takže se se svým doktorem dohodli na šroubovice Mireny. "Mirena" tak "Mirena" - toto jméno mi nic neřekl. Moderní hormonální cívka, spolehlivá. Četl jsem brožuru, kterou mi dala, všechno se zdá být v pořádku. A já jsem dal "Miren". Stalo se to doslovně dva měsíce po porodu. Měsíčně jsem se neobnovil. Mohl jsem jen pochopit, že se něco děje. Nic bolelo, vůbec nebyla žádná krev (!). Takže světlo vypouštění, jako v poslední den obvyklého měsíce. Šla jsem k doktorovi (dokonce i ve stejné nemocnici), řekli mi, že pro Mirenu je to normální věc a já jsem se uklidnila. Sex Stalo se to mnohem jasnější, jakmile jsem přestal přemýšlet o mém manželovi a já jsem byl velmi potěšen. Stále: těhotenství nedochází, neexistuje menstruace, nic neublíží. Krása! Zde jsou pouze PMS (premenstruační syndrom). Najednou jsem si všiml, že 10 dní před takzvaným menstruačním obdobím jsem se stal strašně podrážděným, což nikdy nebylo v mém životě. Myslím, že se všechno změnilo po porodu, hormonální změny v těle a to všechno. Kromě toho je PMS běžným jevem mnoha žen. A znovu se vnitřně uklidnil.

Ale podrážděnost vzrostla doslova měsíc na měsíc. Začal jsem křičet na svého manžela, u své tchyně, dokonce i u dítěte. V první polovině měsíčního cyklu jsem se cítila víceméně tolerovatelná, ale blížila se k měsíčním obdobím, kdy jsem se stala nekontrolovatelnou. Moje dítě bylo naprosto nespavé, spal velmi málo a velmi neklidně, takže jsem vždycky cítil ospalý, unavený a rozzlobený. Dítě bylo staré jeden rok a skoro jsem neměla radost z mateřství. Byl jsem naštvaný všem a všem. Cítila jsem se strašně unavená a frustrovaná, i když jsem měl dobrý spánek. Byl jsem mrtvý v práci, i když jsem pracoval jen několik hodin denně. Často jsem plakala z jakéhokoli nesmyslu, přivedl jsem s mým manželem a tchání moje pláče. Kromě toho se dostalo do takové míry, že jsem nechtěl nic v životě - žádný odpočinek, žádná zábava, žádné nákupy módních hadrů, žádné svátky. nic Deprese mi nasála hlavu. Už to nebylo jednoduché PMS, cítil jsem se stále unavený a podrážděný. Skoro jsem neudělal domácí práce. Někdy jen vařila jídlo, umyla nádobí a umyla a žehlila prádlo. Nezáleželo mi na tom, že je všude prach, že podlaha v kuchyni nebyla dlouhou dobu umývána, hračky ležely kolem domu. Nechtěla jsem v domě ani čistotu ani komfort, a i když jsem našel sílu na čistění, čistota místností nebyla příjemná. Je mi to jedno. Miloval jsem dítě samozřejmě, ale jeho neochota spát večer mě přivedla k zoufalství. V důsledku toho se moje dcera a já obávali večera a při pohledu na postel se stala hysterická. Mezitím čas šel, dcera vyrůstala, babičky aktivně pomáhaly, můj manžel a já jsme pracovali. Změnil jsem staré zdravotní pojištění za zcela jinou a dražší. A tady případ pomohl. Jak se říká: nebylo by žádné štěstí, ale pomohlo to neštěstí.

Loni v létě, jako obvykle v červenci, jsem měl spoustu práce. Jsem klavírista a v tom měsíci musím sedět u klavíru 6-7 hodin denně. Pracovala mi to víc než kdy jindy, vyčerpala jsem únavu, byla jsem neustále nervózní, zvlášť když jsem kvůli dopravní zácpě byl pozdě na práci. Měl jsem skutečné záchvaty hned za volantem, když jsem viděl, jak moc jsem pozdě. Po pár týdnech takové tvrdé práce se mi něco stalo pravé ruce. Při hraní na klavír jsem cítila bolest v zápěstí, ne moc silná, ale spíše hmatatelná. Po dalších dvou týdnech práce jsem si myslela, že ruka by sama prošla, protože teď budu pracovat mnohem méně. Ale ruka neprošla. Uplynuly měsíce, přišla zima a rameno začalo ublížit téměř neustále za jakoukoli zátěž a dokonce i zápěstí bylo vždy mírně opuštěné. Takže můžete ztratit svou práci! Musel jsem hledat lékaře.

Po dlouhém hledání lékaře a experimentů s rukou v podobě masáže, studených a horkých kompresí, tablet atd. Nakonec jsem našel skvělý doktor, který mi vyléčil jednu injekci! Byl už na jaře, byl jsem téměř zoufalý a najednou to bylo tak jednoduché - jedna injekce a to bylo všechno! Lékař mi připadal jako téměř kouzelník. A rozhodl jsem se ho poradit s PMS, nedostatkem období atd. Řekl, že to všechno není normální a doporučil mi dobrý gynekolog. Okamžitě jsem zavolal na kliniku, abych udělal schůzku. V době, kdy měla dcera už dva roky, stále měla potíže se jít večer večer, ale spala celou noc až do pozdního rána, aniž by se probudila. Začal jsem dostat spát, ale únava stále neunikla. Nic jsem nerozuměl. Proč narození dítěte náhle měnil svou postavu tak hodně? Samozřejmě, že jsem nebyl anděl před porodem, ale nikdy tak hysterický. Byl jsem vyděšený tím, že jsem měl dítě, a ne proto, že jsem ho litoval, ale jen proto, že jsem mu to dítě líto - no, proč dostal takovou nechutnou matku? Moje tchyně mě upokojila, jak jen mohla, říkala, že jsem dobrá matka, potřebuji jen odpočinout. Neustále informovala mého manžela, aby si vzal dovolenou a jel někam společně. Ale nechtěl jsem opustit svou dceru. Ano, a tak snadná práce s mým manželem by nebyla propuštěna. Hysterika pokračovala, manžel se mnou vyhýbal, ale ve skutečnosti jsem se opravdu nechtěl komunikovat. Nemám na mysli ani sex, prostě jsem nechtěl vidět nikoho. Zjistil jsem, že jsem se něco neustále nacházel a všechno se mi zdálo být špatné a všichni lidé kolem mě byli idioti, kteří souhlasili s tím, že jsem otrávil svou existenci. Bláznivý pes

Přišel jsem do gynekologa v dubnu. Ukázalo se, že je to teta, mladá a velmi inteligentní. Rusky, mimochodem, takže jsem se nemusel snažit, abych jí vysvětlil všechny své problémy. Když jsem o Mireně řekla, najednou se mě začala ptát, jak mi chodila moje menstruace, jak jsem porodila, zda krvácí, atd. Odpověděl jsem na otázky, a ne pochopil jejich význam. Měsíční byly vždy nevýrazné, po 2-3 dny se sama porodila, nebylo krvácení. Doktor byl strašně překvapen. "Proč jste" Miren "položil?" Zeptala se, že Mirena není jednoduchá spirála, ale především ženám, které mají po porodu příliš těžké období, krvácení nebo některé závažné komplikace. Existuje hormonální spirála s některými léky a to vůbec nepotřebuji, proto je PMS tak silná - hormony fungují, a nedostatek krve v průběhu menstruace je také naprosto normální, doktor mi dlouhou dobu vysvětlil, jak se to všechno stalo. že méně času zbývá do konce s skále této spirály (nastavím ji po dobu 5 let), slabší bude ICP A jelikož hlavním problémem pro mě byla absence menstruace a já jsem byla přesvědčena, že všechno je v pořádku, rozhodl jsem se s doktorem, aby všechno opustil tak, jak to bylo. a půl roku nahradit "Miren" pravidelnou spirálou, rozhodli se o tom, ale myšlenka, že to byla spirála, která způsobila, že život je tak nesnesitelný, jsem si pevně sedl v hlavě, prostě jsem nemohl plně uvěřit, že taková malá spirála tak silná akce. Stále jsem si myslel, že potřebuji jen odpočinek a v srpnu, kdy bych byl s volným prostorem práce, mohl bych si odpočinout, možná by dokonce mohl jít někam na pár dní a nechat svou dceru babičce. Ale brzy se ukázalo, že až do srpna bych se nedostal. Nebo se dostat do nehody, protože řídit auto v tak nafouknutém stavu je prostě nebezpečné, nebo šílenství. Nebo se nadechněte. Ano, začal jsem pít. Neváhejte vodku s lahvemi, ale sklenku nebo dvě víno večer - už jsem to potřeboval. A to bylo po příštím tantru, když jsem cítil potřebu alkoholu na přímou drogu, uvědomil jsem si, že takhle se lidé pijí. Bylo nutné udělat něco a já jsem se rozhodla odstranit spirálu! Náhle spirála je zdrojem všech mých potíží.

Nebyl jsem si jistý, ale stejně to nebylo. Druhé ráno jsem zavolal na kliniku a šel na návštěvu u lékaře. Pak se všechno stalo, jako by kouzlo. Od prvních hodin, když mě spirála vytáhla, jsem se začala cítit mnohem klidněji. Celá moje nervozita a napětí, které mě nenechaly jít déle než dva roky, někde zmizely. A ne postupně, ale najednou najednou. Bála jsem se věřit svým pocitům, zdálo se mi, že se to nestane, bylo to jako překrásná transformace! Monsters - krásné! :) První večer jsem byl překvapen, když zjistil, že můžete dát dítě za 40 minut bez nervozity nebo křičí! A ne jenom držet úsilí vůle. A skutečně být klidná a milá matka! Zdá se, že moje dcera byla strašně překvapena změnou, která se mi stala, protože se chovala tiše a tiše usnula. Dny proběhly, nepoznala jsem se. Stará únava začala pomalu pryč, začala jsem se probouzet čerstvě a odpočívala ráno, přestala jsem křičet a hystericky, znovu jsem objevila radost z mateřství. Proč existují mateřství, cítil jsem chuť na život! Začal jsem se usmívat! A všichni příbuzní okamžitě všimli. A moje malá dcera se náhle stala mnohem silnější, aby se na mě dostala, a naučila se ji objímat a políbit. A tak jsem se omlouval za ty zmeškané a nenahraditelně ztracené dny, kdy byly první roky mateřství otráveny některými bláznivými lékaři! Podíval jsem se na můj dům s hrůzou. Bože, jak jsem to vypustil! Prach, špína, pavučiny na stěnách, podlaha v kuchyni nelze umýt. Poté, co jsem připravil další červencový kontrakt a získal slušnou částku, rozhodl jsem se, že v kuchyni vymění špinavé linoleum s čistými dlaždicemi. Ale nejdřív se uvolněte!

A můj manžel a já, opouštějící dceru pro svou matku, odešli tři dny v Las Vegas. Přesto tři roky bez dovolené. A Las Vegas je blízko, skoro tři a půl hodiny autem, téměř žádný čas a peníze na silnici. A tam, pokud nemáte odpočinout fyzicky, pak alespoň zotročte morálně. A není vůbec nutné sedět v kasinu. Sotva jsme hráli. V Las Vegas je tolik věcí. A přehlídka, muzea a samotné hotely (které jsou mnohem zajímavější než muzea). A to je úžasný pocit dovolené každou minutu. Úžasné město! Vrátili jsme se velmi spokojeně.

A nyní se zabýváme kosmetickými opravami doma.

Aktualizovali jsme barvu na stěnách, kde byly skvrny a malebné dětské "obrázky" s plstěným perem a tužkami (na našich stěnách nemáme tapety, jen malovat). Dali do kuchyně dlaždice, koupili si nový sporák a mikrovlnnou troubu, umyl a přeměnil novou kolekci Gzhel v kopcích. Mám také v úmyslu vyhazovat špinavé poloviční zlomené židle do kuchyně a koupit nové. A lepší se stůl. Duše požaduje změnu, čistotu a pohodlí! Znovu jsem začal nakupovat, moje dcera, s radostí, koupila si hromadu hraček, DVD a oblečení. A cítím se tak šťastná! Začal jsem znovu užívat život. Rozhodli jsme se mít kotě a už jsme si vybrali jednu strašně roztomilou. Za týden ho vezmeme z kočky s očkováním.

Moje normální období se mi vrátily! :) A za tři roky jsem zapomněl, co to je. A já, jako idiot, jsem byl strašně šťastný, když se ke mně vrátila normální PMS - když nekontrolovaně chci mít sladko a trochu dolní břicho. A to je všechno. Dosud jsem nezadal novou spirálu, něco strašidelného, ​​ačkoli doktor řekl, že pravidelná spirála není schopná takových ošklivých věcí. :) Musel jsem znovu koupit kondomy! Ale na konci září, během příští menstruace, určitě se přihlásím k lékaři a položím si obyčejnou spirálu.

Tady možná je to všechno. Možná, že můj příběh někomu pomůže, ale možná ne, plně přiznám, že to byla jen moje individuální reakce na Mirenu a ostatní ženy se daří dobře. A můj případ je jen výjimkou, která pouze potvrzuje pravidlo. Nevím, popsal jsem jen své vlastní zkušenosti. A protože jsem také skeptik, věřím víc ve špatné než v dobrém a nemám vůbec hypnózu, je nepravděpodobné, že jsem se přesvědčil, že po spirále bude vše v pořádku. Jsem opravdu dobrý! Co a přeju vám všem!

Sibmama - o rodině, těhotenství a dětech

Navy "Mirena" - recenze, diskuze

  • Na stránku:

The TinaLim Post »Čtv. 30, 2010 12:37

Post Masyaka »út 30 srpen 2010 12:45

Zpráva TinaLim »út srpen 31, 2010 11:03

Post Masyaka "na W. 31.8.2010 11:19

Zpráva TinaLim »út srpen 31, 2010 21:44

Zpráva Nikitinky »út srpen 31, 2010 22:17

Post Masyaka "na W. 31.8.2010 22:19

Zpráva Kiziya »So Sep 04, 2010 12:42

Zpráva Nikitinka »So Sep 04, 2010 12:53

Zpráva Kiziya »So Sep 04, 2010 13:31

Zpráva Nikitinka »Tue Sep 07, 2010 1:47

Zpráva Kiziya »Tue Sep 07, 2010 17:49

Zpráva Kiziya "Čt 23. září 2010 21:26

Cílem studie je zhodnotit průběh těhotenství, porodu a stav novorozenců u žen, které užívaly intrauterinní hormonální systém Mirena pro antikoncepci před skutečným těhotenstvím. Materiály a metody: 1. skupina - 35 žen, které užívaly intrauterinní systém Mireny obsahující levonorgestrel před těhotenstvím. 2. skupina - 35 žen užívajících IUD obsahující měď. Průměrný věk hlavní skupiny těhotných žen činil 31,1 ± 0,5 roku a ve srovnávací skupině 25,2 ± 0,5 roku. Výsledky a diskuse. Doba obnovení plodnosti u žen byla v obou skupinách 4,03 ± 0,41 měsíce a 3,76 ± 0,5 (p> 0,05). V 1. skupině byla zaznamenána signifikantně nižší frekvence anémie a nedostatku železa, placentární insuficience a ohrožené potratovny. Takto provedené studie ukázaly, že intrauterinní systém Mirena poskytuje spolehlivou, dlouhodobou, ale snadno reverzibilní antikoncepci, dobrou pregradiční přípravu pro ženy a nepříznivě neovlivňuje stav novorozence.

Zpráva Kiziya "Ned úno 21, 2010 0:40

Poselství Justina »So 18. 12. 2010 20:31

Recenze Mirena helix removal

Nejoblíbenější intrauterinní hormonální antikoncepce je Mirena helix (IUD). Intrauterinní antikoncepce (IUD) jsou používány od poloviny minulého století. Rychle se zamilovali do žen kvůli mnoha pozitivním vlastnostem: nedostatečnému systémovému účinku na ženské tělo, vysokému výkonu, snadnému použití.
Spirála neovlivňuje kvalitu sexuálního styku, je založena na dlouhou dobu, prakticky nevyžaduje kontrolu. Ale IUD má velmi významnou nevýhodu: mnoho pacientů má tendenci k metrorrhagii, v důsledku čehož musí odmítnout tento typ antikoncepce.

V 60. letech byly vytvořeny nitroděložní systémy obsahující měď. Jejich antikoncepční účinek byl ještě vyšší, ale problém krvácení z dělohy nebyl vyřešen. Výsledkem je, že v 70. letech byla vyvinuta třetí generace IUD. Tyto léčebné systémy kombinují nejlepší vlastnosti orální antikoncepce a IUD.

Kontraceptivy obsahující hormony jsou vysoce účinné a současně nezpůsobují vznik metroragie.

Popis intrauterinního zařízení Mirena

Mirena má tvar T, který pomáhá bezpečně zablokovat dělohu. Jeden z okrajů je opatřen smyčkou závitů, která je určena k odstranění systému. Ve středu šroubovice leží bělavý hormon. Pomalu vstupuje do dělohy přes speciální membránu.

Hormonální složkou šroubovice je levonorgestrel (gestagen). Jeden systém obsahuje 52 mg této látky. Další složkou je polydimethylsiloxanový elastomer. Navy Mirena se nachází uvnitř trubky. Spirála má individuální vakuový obal z plastového papíru. Měl by být skladován na tmavém místě při teplotě 15-30 ° C. Skladovatelnost od data výroby je 3 roky.

Akce Mirena na těle

Antikoncepční systém Mirena začne "uvolňovat" levonorgestrel do dělohy ihned po instalaci. Hormon vstupuje do dutiny rychlostí 20 μg / den, po 5 letech klesne na 10 μg denně. Šroubovice má lokální účinek, levonorgestrel je téměř zcela koncentrován v endometriu. A již ve vrstvě děložního svalu koncentrace není větší než 1%. V krvi je hormon obsažen v mikrodostech.

Po zavedení šroubovice vstoupí aktivní složka do krve přibližně za hodinu. Tam je nejvyšší koncentrace dosažena za 2 týdny. Tato hodnota se může výrazně lišit v závislosti na tělesné hmotnosti ženy. Při hmotnosti do 54 kg je obsah levonorgestrelu v krvi přibližně 1,5násobek. Účinná látka je téměř zcela rozložena v játrech a je evakuována střevem a ledvinami.

Princip akce Mireny

Antikoncepční účinek přípravku Mirena nezávisí na slabé lokální reakci na cizí těleso, ale je spojen především s účinky levonorgestrelu. Implantace oplodněného vajíčka se neprovádí tlumením aktivity děložního epitelu. Současně se zastaví přirozený růst endometria a funkce jeho žláz se snižuje.

Také helix Mirena zpomaluje motilitu spermií v děloze a jejích trubicích. Antikoncepční účinek léčiva zvyšuje vysokou viskozitu cervikálního hlenu a zhrubnutí slizniční vrstvy cervikálního kanálu, což komplikuje proniknutí spermií do děložní dutiny.

Po nastavení systému po několik měsíců dochází k restrukturalizaci endometria, která se projevuje nepravidelnými sekrety krve. Po krátké době však proliferace děložní podšívky způsobuje významné snížení délky a objemu menstruačního krvácení až do úplného zastavení.

Indikace pro použití

IUD je instalován primárně, aby se zabránilo nechtěnému těhotenství. Kromě toho se systém používá z nevysvětlených důvodů pro velmi silné menstruační krvácení. Možnost vzniku maligních novotvarů ženského reprodukčního systému je vyloučena. Jako gestagenní činidlo lokálního účinku se nitroděložní zařízení používá k prevenci hyperplázie endometria, například se závažným vyvrcholením nebo po bilaterální ooporektomii.

Přípravek Mirena se někdy používá k léčbě menoragie, pokud nejsou přítomny žádné hyperplastické procesy v děložní podšívce nebo extragenitální patologie s výraznou hypocoagulací (trombocytopenie, onemocnění von Willebrandova choroba).

Kontraindikace

Mirena spirála se týká interních kontraceptiv, proto ji nelze použít pro zánětlivé onemocnění pohlavních orgánů:

  • endometritida po porodu;
  • zánět v pánvi a krčku;
  • septický potrat, provedený 3 měsíce před zavedením systému;
  • infekce lokalizované v dolní části močového měchýře.

Vývoj akutní zánětlivé patologie panvových orgánů, který prakticky není přístupný k terapii, je známkou stažení spirály. Proto nejsou interní antikoncepce instalovány s předispozicí k infekčním chorobám (neustálé změny sexuálních partnerů, silné snížení imunity, AIDS atd.). Pro ochranu před nežádoucím těhotenstvím není přípravek Mirena vhodný pro rakovinu, dysplázií, tělních fibroidů a děložního čípku, změny anatomické struktury.

Vzhledem k tomu, že se levonorgestrel rozštěpí v játrech, není šroubovice instalována v maligním novotvaru tohoto orgánu, stejně jako v cirhóze a akutní hepatitidě.

Ačkoli systémový účinek levonorgestrelu na tělo je zanedbatelný, přesto je tato gestagenní látka kontraindikována u všech onemocnění rakoviny závislých na gestagenu, například rakoviny prsu a dalších stavů. Také tento hormon je kontraindikován při mrtvici, migréně, těžkém diabetes mellitus, tromboflebitidě, srdeční infarktu, arteriální hypertenzi. Tato onemocnění jsou relativní kontraindikace. V této situaci rozhoduje o použití přípravku Mirena lékař po laboratorní diagnostice. Spirála nemůže být nainstalována, pokud máte podezření na těhotenství a přecitlivělost na léčivo.

Nežádoucí účinky

Často se projevují vedlejší účinky

Existuje několik vedlejších účinků Mireny, které se vyskytují téměř u každé desáté ženy, která má spirálu. Patří sem:

  • porucha centrální nervové soustavy: přerušitelnost, bolesti hlavy, nervozita, špatná nálada, snížená sexuální touha;
  • zvýšená tělesná hmotnost a akné;
  • gastrointestinální dysfunkce: nauzea, bolest břicha, zvracení;
  • vulvovaginitida, bolest v pánvi, špinění;
  • hrudní napětí a citlivost;
  • bolesti zad, jako u osteochondrózy.

Všechny výše uvedené příznaky se nejvíce projevují v prvních měsících užívání léku Mirena. Pak se jejich intenzita snižuje a zpravidla nepříjemné symptomy procházejí bez stopy.

Vzácné nežádoucí účinky

Takové nežádoucí účinky jsou pozorovány u jednoho z tisíců pacientů. Jsou také obvykle vyjádřeny pouze v prvních měsících po instalaci nitroděložního tělíska. Pokud intenzita projevů s časem neklesá, je předepsána nezbytná diagnóza. Vzácné komplikace jsou nadýmání, časté změny nálady, svědění, edém, hirsutismus, ekzém, alopecie a vyrážka.

Alergické reakce jsou velmi zřídka projevující se vedlejší účinky. Při jejich vývoji je nutné vyloučit další zdroj kopřivky, vyrážky atd.

Návod k použití

Instalační spirála Mirena

Intrauterinní systém je zabalen ve sterilním vakuovém vaku, který je otevřen před instalací šroubovice. Zlikvidujte otevřený systém předem.

Instalace antikoncepce Mirena může pouze kvalifikovaný gynekolog. Předtím by měl lékař provést vyšetření a předepsat nezbytné vyšetření:

  • gynekologické vyšetření a vyšetření prsu;
  • cervikální nátěr;
  • mamografie;
  • kolposkopie a vyšetření pánve.

Je nutné zajistit, aby nedošlo k těhotenství, maligním novotvarům a ICHS. Když jsou zjištěna zánětlivá onemocnění, jsou léčeni před podáním Mireny. Měli byste také určit velikost, umístění a tvar dělohy. Správná poloha šroubovice poskytuje antikoncepční efekt a chrání před vyloučením systému.

Pacienti v plodném věku nitroděložní krve se podávají v prvních dnech menstruace. Při absenci kontraindikací může být systém instalován ihned po potratu. Při normální kontrakci dělohy po narození může být přípravek Mirena použit po 6 týdnech. Můžete vyměnit šroubovice každý den bez ohledu na cyklus. Aby se zabránilo nadměrnému růstu endometria, intrauterinní systém by měl být podán na konci menstruačního cyklu.

Bezpečnostní opatření

Po instalaci nitroděložní jednotky musíte vidět gynekologa po 9-12 týdnech. Poté můžete navštívit lékaře jednou ročně, s častějšími stížnostmi. Zatímco klinické údaje prokazující předispozici k rozvoji křečových žil a trombóza žil nohou při použití spirály, neexistují žádné. Pokud se však objeví příznaky těchto onemocnění, musíte se poradit s lékařem.

Léčba levonorgestrelu má negativní vliv na glukózovou toleranci, proto pacienti s diabetem potřebují systematicky monitorovat hladinu glukózy v krvi. Při hrozbě septické endokarditidy u žen s chlopňovitou srdeční nemocí by zavedení a odstranění systému mělo být prováděno s použitím antibakteriálních látek.

Možné nežádoucí účinky Mirena

  1. Ektopické těhotenství - je extrémně vzácné a vyžaduje nutnou chirurgickou intervenci. Tato komplikace může být podezření, pokud se vyskytnou příznaky těhotenství (dlouhé zpoždění menstruace, závratě, nevolnost atd.) Spolu se závažnou bolestí dolní části břicha a známkami vnitřního krvácení (těžká slabost, bledá kůže, tachykardie). Existuje vyšší pravděpodobnost "vydělávání" takové komplikace poté, co utrpěli těžké zánětlivé nebo infekční patologie panvy nebo v anamnéze mimomaternicového těhotenství.
  2. Penetrace (narůstající do stěny) a perforace (děrování) dělohy obvykle vznikají při zavádění spirály. Tyto komplikace mohou být doprovázeny laktací, nedávnou prací, nepřirozeným umístěním dělohy.
  3. Vyhoštění systému z dělohy dochází poměrně často. Pro jeho včasnou detekci je doporučeno, aby pacienti po každé době zkontrolovali přítomnost nití v pochvě. Zpravidla je pravděpodobné, že během menstruace je pravděpodobnost IUD vysoká. Tento proces zůstává bez povšimnutí ženou. Proto během vyhoštění přípravku Mirena kontracepční účinek skončí. Aby nedošlo k nedorozuměním, doporučujeme zkontrolovat ztráty použitých tamponů a těsnění. Krvácení a bolest mohou být projevem počátku pádu ze spirály uprostřed cyklu. Pokud dojde k neúplnému vyloučení intrauterinního hormonálního přípravku, musí lékař odstranit a nainstalovat nový.
  4. Zánětlivé a infekční nemoci v pánvi se obvykle objevují v prvním měsíci používání systému Mirena. Riziko komplikací se zvyšuje s častými změnami sexuálních partnerů. Indikace pro odstranění šroubovice v tomto případě je rekurentní nebo těžká patologie a nepřítomnost výsledku léčby.
  5. Amenorea se vyvíjí u mnoha žen pomocí IUD. Komplikace nevzniká okamžitě, ale někde za 6 měsíců po instalaci společnosti Mirena. Při ukončení měsíce je nutné nejdříve vyloučit těhotenství. Po odstranění šroubovice se obnoví menstruační cyklus.
  6. U přibližně 12% pacientů se tvoří funkční ovariální cysty. Nejčastěji se v žádném případě nezobrazují a pouze příležitostně může dojít k bolesti během sexu a pocitu těžkosti v dolní části břicha. Zvětšené folikuly se obvykle vrátí k normálu po 2-3 měsících.

Odstranění nitroděložní tkáně

Spirála musí být odstraněna 5 let po instalaci. Pokud pacient neplánuje další těhotenství, manipulace se provádí na začátku měsíce. Odstraněním systému uprostřed cyklu se objeví pravděpodobnost koncepce. Pokud je to žádoucí, může být jedna intrauterinní antikoncepce okamžitě nahrazena novou. Den cyklu nezáleží. Po odstranění přípravku je třeba systém pečlivě zkontrolovat, protože pokud se vyskytnou potíže při odstraňování přípravku Mirena, může látka vklouznout do děložní dutiny. Jak zavedení, tak odstranění systému může být doprovázeno krvácením a bolestí. Někdy dochází k mdlobám nebo záchvatům u pacientů s epilepsií.

Těhotenství a Mireně

Šroubovice má silný antikoncepční účinek, ale ne 100%. Pokud se vyvine těhotenství, je nutné nejprve vyloučit její mimomodální formu. V normálním těhotenství je spirála pečlivě odstraněna nebo podstoupí lékařskou potrat. Ve všech případech se nezjistí, že systém Mirena je extrahován z dělohy, a tím se zvyšuje pravděpodobnost předčasného ukončení těhotenství. Vezměte také v úvahu pravděpodobně nepříznivé účinky hormonu na tvorbu plodu.

Používejte během laktace

Levonorgestrel IUD v malé dávce vstupuje do krevního oběhu a může být vylučován do mléka při kojení dítěte. Obsah hormonu je asi 0,1%. Lékaři říkají, že při této koncentraci je možné, že taková dávka může ovlivnit celkový stav dítěte.

Nejčastější dotazy

Cena společnosti Mirena je poměrně vysoká a použití antikoncepce může způsobit mnoho vedlejších účinků. Má nějaký pozitivní dopad na ženský organismus?

Mirena se často používá k obnovení stavu endometria po bilaterálním odstranění vaječníků nebo během patologické menopauzy. Také intrauterinní zařízení:

  • zvyšuje hladinu hemoglobinu;
  • provádí prevenci rakoviny a hyperplázie endometria;
  • snižuje trvání a objem idiopatického krvácení;
  • obnovuje metabolismus železa v těle;
  • snižuje bolest s algomenoreou;
  • provádí prevenci fibroidů a endometriózy dělohy;
  • má tonický efekt.

Je Mirena používána k léčbě fibroidů?

Spirála pozastaví růst myomového uzlu. Je však nutná další diagnóza a konzultace s gynekologem. Je třeba vzít v úvahu objem a lokalizaci uzlů, například v submukózních masách fibroidů, které mění tvar dělohy, instalace systému Mirena je kontraindikována.

Používá se pro nitroděložní intrauterinní lék Mirena?

Špirála se používá k prevenci endometriózy, protože zastavuje růst endometria. V poslední době byly prezentovány výsledky studií prokazujících účinnost léčby onemocnění. Systém však poskytuje jen dočasný účinek a každý případ musí být zvážen zvlášť.

Mám šest měsíců po zavedení Mireny vyvinuté amenoreu. Tak to má být? Mohu otěhotnět v budoucnu?

Nedostatek menstruace je přirozenou reakcí na účinek hormonu. Postupně se rozvíjí u každých 5 pacientů. Jen pro případ, proveďte těhotenský test. Pokud je negativní, neměli byste se obávat, po odstranění systému se obnoví menstruace a můžete plánovat těhotenství.

Po instalaci kontraceptiva Mirena se může vyskytnout vylučování, bolestivost nebo krvácení děložní?

Obvykle se tyto příznaky projeví v mírné formě ihned po zavedení Mireny. Silné krvácení a bolesti jsou často známky pro extrakci šroubovice. Příčinou může být mimořádné těhotenství, nesprávná instalace systému nebo vyloučení. Naléhavě se poraďte s gynekologem.

Může Mirena spirála ovlivnit váhu?

Přírůstek hmotnosti je jedním z vedlejších účinků léku. Musíte si však uvědomit, že se vyskytuje u 1 ženy z 10 a tento účinek je zpravidla krátkodobý, po několika měsících zmizí. Vše závisí na individuálních vlastnostech organismu.

Bránil jsem se před nežádoucím těhotenstvím hormonálními tabletami, ale často jsem je zapomněl vypít. Jak mohu změnit lék na spirálu Mireny?

Nepravidelné ústní hormony nemohou plně chránit před těhotenstvím, takže je lepší přejít na intrauterinní ochranu. Předtím je třeba konzultovat lékaře a provést potřebné testy. Instalace systému je lepší po dobu 4-6 dnů od menstruačního cyklu.

Kdy můžu otěhotnět po stažení Mireny?

Podle statistik 80% žen otěhotní, pokud si samozřejmě nechtějí, v prvním roce po extrakci spirály. Díky hormonálním účinkům dokonce mírně zvyšuje plodnost (plodnost).

Kde mohu získat Mirenu spirálu? A jaká je její cena?

IUD je vydáván pouze na předpis a prodáván v lékárně. Jeho cena je určena výrobcem a pohybuje se od 9 do 13 tisíc rublů.

Recenze pacientů a lékařů o společnosti Mirena

Ženské recenze ohledně systému Mirena jsou spíše protichůdné a sklouzejí radost a vděk s hnusem a hrůzou. Pozitivní dojem je založen především na následujících bodech: nedostatek těžké menstruace a nežádoucích účinků (někteří pacienti procházejí v prvních měsících), příznivé náklady (na základě 5 let), snadné užívání (set a zapomenutí) neovlivňuje sexuální kontakt. Navíc spirála pomohla mnoha ženám zastavit růst fibroidů a snížit projevy endometriózy.

Negativní zpětná vazba byla založena především na nárocích na emoční poruchy (podrážděnost, snížená sexuální touha) a neestézní vzhled (vypadávání vlasů, akné).

Hodnocení lékařů, stejně jako žen, o nitroděložní jednotce je také nejednoznačná, ale více zdrženlivá. Odborníci potvrzují vysoký antikoncepční účinek a terapeutický účinek u některých onemocnění. Vysvětlují však, že před instalací spirály Mirena nutně potřebuje důkladnou diagnózu.

Spirála Mirena: recenze a důsledky

Lékařství nezastaví, každý den se farmaceutický trh doplňuje nejnovějšími léky. Antikoncepce nejsou výjimkou. Navzdory novým lékům různých forem uvolňování většina žen volí nitroděložní zařízení, které se poprvé objevilo v minulém století. V tomto článku přezkoumáme zpětnou vazbu a důsledky použití Mirena Spiral.

Intrauterinní přístroj Mirena je malý systém, jehož velikost nepřesahuje 3 cm. Každý den uvolňuje minimální množství hormonu - levonorgestrel. Především je tento nástroj určen k prevenci nežádoucího těhotenství.

Intrauterinní přístroj pracuje následovně:

  1. Cervikální hlen se stává hustým, takže oplodnění je nemožné.
  2. Hlička vylučuje hormon, což vede k tomu, že se spermie stanou méně pohyblivé.

Indikace pro instalaci spirály

  • První spirála je určena pro antikoncepci.
  • Také odborníci doporučují uvedení tohoto systému do žen, které mají bohatou menstruaci.
  • Miren se používá jako terapie endometria, ovariektomie a těžkého vyvrcholení.

Možné důsledky použití šroubovice Mirena

I přes vysokou účinnost a některé výhody může použití této antikoncepce způsobit některé komplikace:

Tato komplikace se vyskytuje mnohem méně často. Zánětlivé nebo infekční onemocnění panvových orgánů se vyskytují hlavně během prvních týdnů od instalace přípravku Mirena.

Vysoké riziko vzniku této patologie u žen, které často mění sexuální partnery.

Stává se to velmi často, hlavně ztráta spirály z dělohy dochází během menstruace. Aby se zabránilo tomuto potížím, lékaři důrazně doporučují kontrolu přítomnosti spirálových nití po menstruačním krvácení.

Symptomy vyhoštění jsou bohaté období, které začínají dříve než stanovený čas.

Perforace nebo povrchní poškození dělohy se děje poměrně zřídka, zejména pokud je spirála nesprávně nainstalována.

V tomto případě je nutné nitroděložní tělo odstranit, protože se stává neúčinným.

Nežádoucí účinky

Nejčastějšími nežádoucími účinky u žen jsou:

  • Migréna
  • Apatie.
  • Depresivní
  • Nervozita.
  • Bolest dolní břicha.
  • Nevolnost
  • Akné
  • Kandidóza.
  • Pozorování bez ohledu na menstruační cyklus.

Mezi vzácné nežádoucí účinky patří:

Spirála s různými nemocemi

Kromě účinného kontracepčního účinku má helix příznivý účinek na tělo ženy pro různé faktory a nemoci.

Intrauterinní zařízení Mirena: recenze lékařů

V lékařské praxi se tato antikoncepce používá poměrně dlouho. Na rozdíl od jiných intrauterinních přístrojů se Mirena dokonale usadila. Ve srovnání s jinými spirály má méně vedlejších účinků, je vysoce účinný a má léčebné vlastnosti.

Lékaři věří, že Mirena je jedním z nejlepších způsobů ochrany proti nežádoucímu těhotenství. Navzdory řadu výhod odborníci důrazně doporučují seznámit se se seznamem kontraindikací a vedlejších účinků.

Upozorňujeme, že instalace spirály by měla provádět výhradně kvalifikovaný gynekolog.

Intrauterinní zařízení Mirena: recenze žen

Hodnocení Mireny intrauterine zařízení rozděleno. Na pozitivní straně poukazují na příznivé náklady (na základě 5 let) a na ochranu před možným vývojem vážných patologií. Na základě recenzí lze konstatovat, že spirála Mirena je používána především ženami po 40 letech.

Ženy si uvědomují, že kvůli intrauterinnímu zařízení je období menopauzy mnohem snadněji přenášeno:

  • žádné změny nálady
  • sexuální touha nezmizí,
  • spirála neovlivňuje přírůstek hmotnosti.

Významnou výhodou je, že žádná žena nezmínila vývoj těhotenství. Lze konstatovat, že šroubovice plní své antikoncepční funkce o 100%.

Ženy, které mají negativní dojem spirály, naznačují, že ihned po instalaci antikoncepce byly pozorovány nepohodlí a krvavé vypouštění. 10% žen zaznamenalo ztrátu spirály z dělohy. Často na pozadí Mireny ženy stěžují na neustálou bolest bolesti v dolní části břicha.